Anys 80 - Naixement del Skate Modern
Els anys 80 van suposar el naixement del Skate Modern, tal com el coneixem avui dia. Es va començar a evolucionar moltíssim en conte a material i trucs. El Vert era la disciplina més popular, però a la fi dels 80 el street comença a créixer molt també.

Podem dir que els anys 80 van ser una de les èpoques daurades del patí. Va ser la dècada en què van sorgir marques mítiques com Powell Peralta, Vision, Santa Creu, Independent, etc.

Els 80 van coincidir amb l'auge del vídeo VHS i els vídeos de skate van fer que la popularitat del patí aconseguís cotes internacionals. Molta culpa d'això la té la Bones Brigade, un dels equips més llegendaris que hi ha hagut i els vídeos van suposar un abans i un després en la difusió del skateboarding. Proliferen botigues de skate en totes les ciutats i, amb elles, una legió de joves Patinadors.

En aquest equip hi havia llegendes com ara Tony Hawk, Steve Caballero, Rodney Mullen, Lance Mountain, Stacy Peralta, Mike McGill, etc. Nom molt coneguts encara a dia d'avui i molts d'ells en actiu. També cal recordar les taules d'aquells dies. Les que avui coneixem com old school, amb uns gràfics increïbles que també van ajudar a despertar l'interès per l'skate.


En aquesta data, es va produir un altre moment històric. Alan Gelfand, va inventar l'Ollie. I aquest truc va revolucionar el skate per sempre, obrint un ventall de possibilitats infinites.


Comentarios

Entradas populares de este blog