Als anys 50 - Neix el Skate
Es en els anys 50 quan es té constància dels primers monopatins. Però, com hem dit, no hi ha una persona concreta de la que s'hagi dit que és l'inventor del mateix. Sembla que va sorgir com una cosa espontània de diverses persones al mateix temps. Van ser els surfers de la zona de Califòrnia què, per passar l'estona en dies sense onades, van decidir acoblar quatre rodes de patins a una simple taula de fusta i "jugar" a surfejar l'asfalt. Òbviament, aquests "skates" eren molt rudimentaris. S'utilitzaven rodes metàl·liques i únicament es dedicaven a lliscar costa avall pels carrers emulant els moviments del surf.

Per aquells anys, es té constància de la primera fabricació específica d'elements per al skate. L'amo d'una botiga de surf a Los Angeles, va arribar a un acord amb la companyia Chicago Roller Skate Company perquè li subministressin rodes específiques per acoblar a una taula de fusta.
Añós 60 - El creixement i la caiguda del Skateboarding
En els anys 60 la popularitat de l'skate comença a créixer i apareixen les primeres companyies especialitzades en fabricar patins. Marques com Jack's, Hobie i Makaha comencen a realitzar les primeres competicions. Com és lògic, era un estil que no té res a veure amb el skate modern. Eren anys on les disciplines reines eren l'eslàlom i el freestyle. I, per descomptat, un freestyle molt bàsic que s'assemblava a una espècie de ball amb la taula als peus.

Sobre l'any 65, aquesta moda de l'skate cau de sobte i semblava que el skate quedaria com una cosa residual i que no arribaria a més. Les poques empreses que hi havia van tancar i, novament, no hi havia material d'skate de comprar. La gent, tot i les dificultats, seguien patinant pel seu compte. Van tornar a l'inici i cada un es fabricava el seu skate com podia. Van ser anys on s'utilitzaven rodes d'argiles ... molt perilloses i difícils de controlar.

Resultado de imagen de skate treflip

Comentarios

Entradas populares de este blog